Koristimo neophodne kolačiće za prilagodbu prikaza stranice na vašem zaslonu i odabir jezika sadržaja kao i analitičke kolačiće za analizu posjećenosti stranicama.

Svi podaci koje prikupljamo su anonimizirani i ne mogu poslužiti za izravnu i neizravnu identifikaciju posjetitelja našim stranicama.

Podatke prikupljene analitičkim kolačićima dijelimo s našim analitičkim partnerima koji ih mogu kombinirati s drugim informacijama koje ste im dali. S time u skladu koristimo sljedeće vrste kolačića:

Detalje o našim kolačićima možete saznati u Politici zaštite osobnih podataka

News

20. HrOUG konferencija od 13. – 16. listopada 2015. u Rovinju


  • 18 October , 2015 / NJAKOVLJEVIC

S obzirom na izuzetno zanimanje predavača, korisnika i developera za Oracle Application Express (APEX) ove godine na HrOUG-u je oformljena posebna cjelina konferencije posvećena APEX-u. Brojke govore same za sebe – 16 događanja, 10 predavača, 3 Oracle ACE direktora. Jedan od razloga povećanog interesa leži i u APEX verziji 5 koja je izašla ove godine donijevši velike promjene. BiLog was represented by Dario Bilić, Marko Gorički, Daniel Huha, Mario Jozak, Boris Milošević and Ksenija Poljak.

Boris Milošević održao je predavanje na temu Disaster Recovery riješenja, Marko Gorički prikazao je sve popularniji JSON format i njegovo korištenje u izradi APEX aplikacija. Hands-on radionica koju je vodio Daniel Huha uz podršku Ksenije Poljak bila je toliko tražena da je organizator pored predviđene radionice za 20 ljudi zbog velikog interesa u raspored dodao još jednu radionicu na kojoj se izrađivala jednostavna APEX aplikacija za samo 120 minuta. Velik interes za radionicu te vrste obavezuje nas na organiziranje Oracle APEX edukacija i u buduće.

APEX cjelinu zaokružio je izuzetno posjećeni okrugli stol – APEX danas i sutra koji je moderirao Dario Bilić. Uz aktivno sudjelovanje svih 10 predavača i više od 75 sudionika koji su u znatnoj mjeri doprinijeli diskusiji pojašnjen je niz pitanja. Kao podloga za otvaranje diskusije poslužila je i anketa koju je organizator pripremio prije konferencije, a posebno težište je bila budućnost alata i njegovo pozicioniranje unutar Oracle-a.

Više informacija o konferenciji potražite ovdje.

Twitter @biloghr